Light Our purpose
Exciting Living®
Colour Approach us
Harmony
Concept Creation


| Defying new Concepts |


The concepts we create embody our passion to make every experience of living truly special and inspire the merging and blending of structures with the natural world, and thereof, new possibilities for elevating the being. The development of each and every concept design takes a great deal of research in order to build it as a complete representation of the idea of an 'exciting living', and below are just a few examples of conceptual designs that we are proud to have worked on recently:
DNA Tower
An ascending DNA structure‑inspired design with seven sections of a progressing colour gradient


Each of the 7 sections consists of 12 floors with a different coloured glass shell for every section


Open-space communal areas of landscaped gardens between some of the coloured sections


Connecting the Earth and the Sky through the 7 main colours of the rainbow light spectrum


The concept itself represents a DNA 'bridge' to new levels of design and inspired living
Blossom Airport

A nature-inspired airport terminal design in the shape of a blossoming flower, with the main terminal building in the centre, and all gates at the petals

Flower representation to serve as a stepping stone and a connecting platform to and from the sky – before taking off to and after landing from the air

A five-storey main terminal building, with a glass shell fully open towards the sky – providing both natural light and a view towards the airport runways

Green tarmac used for all ground airport service areas, to resemble closely grassland when seen from above, and help blend the whole terminal seamlessly and naturally with its surroundings

The concept design is to give passengers the experience of preparing, or 'blossoming', to the sky as they embark or disembark before or after each flight

O-Tentacle Resort & Pools

An island resort complex in the form of an octopus – with the head in the sea, and tentacles 'flowing' inland, filled with natural sea water

The main hotel building is in the form of a sea star, placed on the island itself and surrounded by sand beaches, parkland and boat quays

All tentacles 'holding' smaller freshwater pools in the form and colour of ocean pearls, with green park areas all around

Merging sea with land, and vice versa, to bring the experience of connection with nature and sea life

A complete biophilic resort design representing an artificially constructed gem that is 'flooded' with the natural beauty of the sea

Infinity 8o8 Hotel

A hotel design concept based and built upon the geometrical symbols of infinity: two symbols intertwined together to represent the symbiotic relationship and interconnection between the outdoors and the indoors – incarnating the uninterrupted bond between nature and living spaces

The bioclimatic architectural design of the hotel building provides natural and energy-efficient experience for all guests and personnel, and also takes full advantage of the glass exterior and panoramic scenery from the top-floor restaurant and café

An infinity spring water pool extends to and connects with the natural ocean vistas at the front of the building, as the water flows through the hotel reception area where it is purified via an organic and chemical-free process (Biomass and UV filtration)

The round glass structure of the hotel allows for an indoor experience of the natural world – through the garden reception area with the see-through glass elevator, as well as the surrounding flowing river extension of the infinity pool

The symbiosis and merging between the two parts of the hotel make the most of both worlds – the energy of the natural environment as well as the comfort of all indoor amenities – to create a nourishing and revitalising experience for all hotel guests


Spiral Kitchen

A kitchen design concept based on the geometry of a spiral in the middle, with the view towards a vegetable & fruit garden through wide glass sliding doors at the front, and a natural permeable pebblestone floor inside to connect with the earth and seamlessly extend the garden indoors

The natural wooden kitchen plot in the shape of a spiral, with the colour tonality of cream and vanilla to excite the senses, symbolises the growth of food in nature – always changing, transforming and recycling back to earth to complete the cycle

Shelves on the spiral plot are designed as open and visible spaces to encourage easier access to cookware, utensils and cutlery, and the open shelves on the wall and fireplace allow for storage of fresh produce, firewood and garden tools – to further blend the indoor with the outdoor environment

The big citrus tree in the centre of the spiral plot, with a round glass window on top, has the natural ability to compliment any scent or flavour, thus inspiring cooking and food preparation in the kitchen, and furthermore serves as the focal point of the geometric design – representing the cycle of food back into new growth

The spiral conceptual design represents the kitchen itself as a medium for storing, preparing and enjoying food, and puts the kitchen in the middle of the food cycle – from earth and back to earth again


Star bedroom

A complete bedroom design inspired by the starry night sky – showcasing a star bed made out of natural birch wood frame and a round mattress, with the frame 'shining' using built-in side lights – all to resemble a glowing star

The square bedroom design features a spacious circular main room connected in each corner to a separate toilet, bathroom, walk-in wardrobe and a make-up room, to provide maximum intimacy within all spaces

The star bed, being the focal point and main design element of the room, features integrated bed chests at each side for maximum built-in storage space within, and yet remaining concealed from sight

The cosmic-blue soft carpet and starlight-designed walls give the sensation of floating in the night sky, and the three big floor-to-ceiling windows allow for plenty of natural light during the day, as well as open views towards the stars and moonlight during the night

All lights are carefully designed and positioned to bring gentle and comfortable ambiance, for a natural transition into a state of restful sleep and relaxation


Yin & Yang Bathroom

A complete bathroom concept design inspired by the ancient Yin & Yang symbolism, representing the flow of water through the two contrasting cold turquoise and warm orange colours, which complement each other and combine together to create a blissful experience within the ever so intimate and private space that is the bathroom

The two Yin & Yang halves of the circular bathroom design are interconnected in the middle, and furthermore, they both have a separate sliding door access from each side, to allow for maximum versatility to the use of the entire wet space

The smaller blue Yin & orange Yang circles are designed as two separate wet areas for each half of the bathroom – representing rejuvenation and cleansing respectively – each also with a round glass top roof to allow for natural light to 'soak' through

The curved lines of the entire geometry, as well as all accompanying elements help immerse oneself in the sensation of waterflow, and symbolise the gentle lines of the human body and the interconnectedness of feminine and masculine aspects naturally embodied and expressed by all

All artificial lights are designed and positioned to provide maximum comfort, relaxation and intimacy during both day- and night-time – by being unobtrusive to the senses and yet giving off uniform illumination throughout the space


Branch Office

A tree branch representation of an actual company branch office within a high-rise city building, with materials and colours used throughout to match closely those of an actual tree

The square office design makes the most of different wood-based materials for the walls, flooring and office furniture – giving a sense of serenity and being surrounded by nature, for a stress-free environment that is most enjoyable and productive for the entire work team

All workspaces are designed in the shape of leaves 'hanging' from smaller branches on each of the walls, allowing for a lightweight design and providing maximum space and comfort underneath and around them

The different sections of the office are symbolic and correspond to the various company departments within the branch office, with the top corner room presented as a separate meeting room

Any required storage space is designed in line with the branch theme of the office and is in the shape of integrated shelves on most walls, forming branches of a tree and a treetop


Design Consultancy
Copyright © 2018 ExcItInG LIvInG®
Concept Creation